Herbie!

Herbie!

meer

Eens, lang geleden, hadden mijn ouders een caravan op een camping in Driebergen, Het Grote Bos. We brachten er een groot deel van de zomers door en hoewel het al zeker 42 jaar geleden is, herinner ik mij twee dingen nog heel goed: klaverjassen en de filmavond.

Tja, klaverjassen. Het klinkt een beetje als een ouwe-lullen-kaartspel, maar eigenlijk is het best leuk. Mijn vader heeft het me geleerd, en bij de wedstrijden die de camping organiseerde speelde je 2 tegen 2,maar je kunt het ook met twee personen spelen. Lucky me, want in de caravan schuin tegenover ons kampeerde Amanda, een brunette van mijn leeftijd en daar heb ik menig uurtje mee doorgebracht. Mind you, alleen met klaverjassen. You can't have it all.

Als je mijn verhalen zo leest, lijkt het alsof ik het ene na het andere meisje had. Niet dus, ik was niet echt een womanizer, maar ik voel me nu eenmaal meer op mijn gemak in de buurt van vrouwen dan mannen. Maar dit terzijde, we zouden het hebben over de filmavond.

In het hoogseizoen kon je voor 1 gulden naar de film, en dat was een succes. Er werden oorlogsfilms gedraaid, politiefilms (The French Connection!), actiefilms (The Italian Job, maar dan het origineel), achtervolgingsfilms (Smokey and the Bandit, en Gone in 60 seconds met een bijna de halve film durend spectaculair shot met een gele Mustang in de hoofdrol), maar vooral humor. Alles van Bud Spencer en Terence Hill en natuurlijk Herbie, de kever met gevoel en een racehart.

Ik heb alle delen nog niet zo lang geleden weer eens gezien en het zijn gezien de ouderdom uiteraard gedateerde films, maar ze hebben geen greintje van hun charme verloren. Een beetje Pink Panter meets Q&Q.

Wie me een beetje kent, weet wat er nu gaat komen. Er is een remake, met inderdaad: Lindsay Lohan, waar ik al jaren een crush op heb (maar daarover later meer). Helaas geen superfilm, maar Lindsay is smakelijk genoeg om van de hele film te genieten. Dus bij deze, wie gewoon een avondje pretentieloos vermaak wil met een feelgood-movie, kijken al die Herbies, met die van Lindsay natuurlijk als laatste.

Sweet Dreams!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}