Alice als ballerina

Het leuke van een hobby, zoals in dit geval Alice in Wonderland, is dat je uit de raarste hoeken en op de raarste momenten een gesprek erover kunt hebben en nieuwe ideeën opdoet. Mijn vrouw zette laatst de prullenbak buiten (:niet dat ik dat nooit doe, dames, maar ik was er toevallig even niet...) toen de overbuurvrouw naar buiten kwam. Ze had "gisteren" op t.v. een balletuitzending gezien van Alice in Wonderland van The Royal Opera House en ze wilde haar enthousiasme graag met een stel Alice-fans delen. Ja buurvrouw, daar kom je dan mooi een dag te laat mee! want het was op een zender (Brava NL) die hier niet vaak opstaat, sprak hij eufemistisch, en aan herhalingen deden ze niet en nee, dat hadden wij dus niet gezien.

Als onze buurvrouw enthousiast is, dan moet het wel iets zijn. Bovendien heb ik iets met ballet. Allebei mijn dochters hebben op ballet gezeten (altijd leuk,zo'n slotvoorstelling waarbij sommige ouders nerveuzer zijn dan de kinderen), een van de leukste foto's van topfotograaf Ed van der Elsken (:er loopt een expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam, just that you know it, is die van zijn kinderen op balletles waar toevalligerwijs een piepjonge Brigitte Bardot ook aan het lessen was, de foto's, posters en puzzels van David Hamiltons balletmeisjes zijn onvergetelijk en zelfs de stamppotreclame van de Liddell, ik bedoel Lidl, schiet door mijn hoofd als een Pavlov-reactie bij de woorden ballet en ballerina. De kracht van herhaling enzovoort, en dan hebben we nog Emma Watson in Ballet Shoes, Natalie Portman in Black Swan en:

Hier hoort Alice nu dus ook bij; ik heb even snel een trailertje op Youtube opgezocht en de buurvrouw had zowaar gelijk, dus 's weekends naar de cd-winkel getogen (dat vind ik nou leuk, om eerst iets vast te houden en te bekijken en dan pas te kopen) en vervolgens 's avond heerlijk bij het haardvuur met de muziek lekker hard Alice in de wondere balletwereld aanschouwd. In één woord: verrukkelijk. Maar zoals een wijs man ooit eens heeft geschreven: een verzamelaar wil alles, dus ook als je niet van ballet houdt (of denkt te houden...), gewoon kopen, kijken en koesteren! Ik zou graag een trailertje op de site zetten, maar zoals de naam van de pagina al een beetje zegt: hier zie je alleen spullen uit Coenraads Collection. Nevertheless, bekijk toch de foto's bij dit artikel maar even.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}